Μικρός Πρίγκιπας

Tοιχογραφία Δημοτικού Σχολείου

Μικρός Πρίγκιπας

Επιλογή Θέματος

Ο μικρός πρίγκηπας είναι ένα αγαπημένος χαρακτήρας. Τα μηνύματα της ιστορίας του βιβλίου είναι μοναδικά. Με βάση τα δύο αυτά κριτήρια επιλέχθηκε σαν θέμα τοιχογραφίας για το δημοτικό σχολείο των παιδιών μου. Ο μικρός πρίγκιπάς και οι πλανήτες σκιτσαρίστηκαν πάνω σε ξύλο και κόπηκαν αρχικά με τη σέγα.

Τα Ξύλινα Μέρη

Οι κόρες μου ήταν ενθουσιασμένες καθώς έβλεπαν τον αγαπημένο τους ήρωα να ζωντανεύει. Τα ξύλινα κομμάτια ζωγραφίστηκαν και ήταν έτοιμα να τοποθετηθούν στον τοίχο του σχολείου που βρίσκεται η σκάλα προς τον πρώτο όροφο.

Τοιχογραφία

Στον τοίχο έγινε το σχέδιο του πλανήτη και του ουρανού. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ακρυλικά χρώματα. Η θεση του θέματος ήταν σε ιδανικό σημείο ώστε τα παιδιά να έρχονται σε άμεση επαφή καθώς θα κινούνται στη σκάλα.

Τοποθέτηση

Αφού ολοκληρώθηκε η ζωγραφιά στον τοίχο η φιγούρα του μικρού πρίγκιπα και των πλανητών κολλήθηκαν και βιδώθηκαν στα κατάλληλα σημεία.

Το Τριαντάφυλλο

Η λεπτομέρεια που έκανε το εικαστικό ακόμη πιο όμορφο ήταν το χαρακτηριστικό τριαντάφυλλο του Μικρού Πρίγκιπα. Πέρα από το ξύλο, για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε και κόκκινη τσόχα.

Το Αποτέλεσμα

O διευθυντής του σχολείου το πρωί της Δευτέρας, είπε στα παιδιά πως τους περίμενε ένας νέος φίλος. Οι μαθητές γεμάτοι περιέργεια, ανυπομονούσαν να δουν τι εννοούσε. Μπαίνοντας ακούστηκαν οι φωνούλες τους γεμάτες ενθουσιασμό καθώς αντίκρισαν τη ζωγραφιά.


Email
Image

Follow us

Clicky