Φλύαρη Γάτα

Σχεδιασμός & Κατασκευές

Φλύαρη Γάτα

Σχεδιασμός Λογότυπου

Ένα ιδιαίτερα δημιουργικό και ευχάριστο project για το Cute Ideas, αποτελεί η "Φλύαρη Γάτα". Έίναι ένα παραδοσιακό τσιπουράδικο στο Χαλάνδρι. Με βάση την ιδέα της Αντιγόνης, ιδιοκτήτριας του μαγαζιού, δημιουργήθηκε αρχικά το λογότυπο. Το όνομα είναι εμπνευσμένο από την αρχαία ονομασία του της περιοχής που ήταν "Φλύα". Λίγο αυτό, λίγο η αγάπη για τις χαριτωμένες γατούλες… και να πως προέκυψε η ονομασία και το εικαστικό θέμα.

Επιγραφή

Δυο ξύλινες χειροποίητες επιγραφές τοποθετήθηκαν στις μετόπες του καταστήματος. Ο χρωματικός συνδυασμός ακολουθεί τη λογική της εσωτερικής διακόσμησης. Η γατούλα και το ψαράκι κόπηκαν με CNC και εξέχουν ώστε να τονιστεί πιο πολύ το λογότυπο. Στις ξύλινες επιφάνειες χρησιμοποιήθηκε το κατάλληλο υπόστρωμα, χρώμα και βερνίκι ώστε να εξασφαλιστεί η ανθεκτικότητα τους.

Tιμοκατάλογος

Mαυροπίνακας

Ο μαυροπίνακας λειτουργεί ως περιεκτικό μενού αλλά και ως διακοσμητικό. Το μαύρο χρώμα του, δημιουργεί μια πολύ ωραία αντίθεση με τα έντονα χρώματα του χώρου. Το λογότυπο και όλα τα στοιχεία είναι ζωγραφισμένα με χρώματα που δένουν με το περιβάλλον και οι minimal γατούλες είναι ένα ακόμα όμορφο στοιχείο που το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο.

Ξύλινο Διαχωριστικό

Η ξύλινη κατασκευή αποτελείται από κομμάτια που δίνουν την αίσθηση του 3D. Μια ονειρική πόλη λειτουργεί ως διαχωριστικό στο σημείο που βρίσκεται το ταμείο. Πολύχρωμα σπιτάκια με παραθυράκια και γατούλες στις στέγες συνδυάζονται αρμονικά με τον υπόλοιπο χώρο.

Η βασική επιφάνεια κόπηκε στις επιθυμητές διαστάσεις ώστε να καλύπτει πλήρως τα σημεία που χρειαζόταν να καλυφθούν. Πάνω του σχεδιάστηκαν τα σπιτάκια τα οποία είναι ζωγραφισμένα με ακρυλικά χρώματα. Οι στέγες και τα παραθυράκια είναι κομμένα στα κατάλληλα σχήματα και βαμμένα με χρώματα που δημιουργούν μια χαρούμενη αίσθηση.

Ντουλαπάκια Κάλυψης

Σε κάποια σημεία του χώρου υπήρχε η ανάγκη κάλυψης πριζών και διακοπτών. Τα συγκεκριμένα κουτιά είναι ανοιγόμενα με μεντεσέδες και χωρίς πλάτη. Κατασκευάστηκαν στις κατάλληλες διαστάσεις και τοποθετήθηκαν στα αντίστοιχα σημεία. Στο καπάκι ζωγραφίστηκαν τα εικαστικά. Στα δυο κουτιά υπάρχουν ανάγλυφα ξύλινα στοιχεία τα οποία κόπηκαν με CNC. Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν την κατασκευή ιδιαίτερη, πράγμα που τα μετατρέπει σε διακοσμητικά.

Διακοσμητικές Κατασκευές Τοίχου

Ένας μεγάλος κίτρινος τοίχος περίμενε το κατάλληλο στολίδι. Έτσι λοιπόν δυο χαριτωμένες γατούλες μαζί με μια παρέα από ψαράκια τον ομόρφυναν. Το εικαστικό ολοκληρώθηκε σε σχεδιαστικό πρόγραμμα. Όλα τα κομμάτια που το αποτελούν κόπηκαν με ακρίβεια με το CNC στη επιθυμητή διάσταση. Κατόπιν ζωγραφίστηκαν και κολλήθηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργήσουν μια 3D κατασκευή.
Δημιουργήσαμε μια ακόμα κατασκευή, η οποία  περιγράφει την ονομασία του μαγαζιού με έξυπνο τρόπο. Οι γατούλες μέσα από έναν διάλογο αναφέρονται στα ιστορικά στοιχεία της περιοχής, επεξηγούν τον λόγο για τον οποίο το τσιπουράδικο ονομάστηκε “Φλύαρη Γάτα".

Κουτί Παραπόνων

Υποδοχή Τιμοκαταλόγου

Με βάση το συνολικό concept δημιουργήθηκαν δύο ακόμα κατασκευές. Το κουτί παραπόνων και η υποδοχή τιμοκατάλογου για εξωτερικό χώρο. Τα χρώματα και τα εικαστικά ταιριάζουν απόλυτα με το σύνολο των κατασκευών και τις αποχρώσεις του χώρου.

Σήμανση για WC

Τα δύο ξύλινα σχέδια προέρχονται από σκίτσα τα οποία σχεδιάστηκαν κόπηκαν και χαράχτηκαν με Laser. Κατόπιν χρωματίστηκαν στις κατάλληλες αποχρώσεις και τοποθετήθηκαν στις δύο πόρτες του WC. Η γατούλα που κρατάει το αγόρι και το γατάκι που είναι στα χέρια του κοριτσιού είναι ξύλινα ξεχωριστά κομμάτια.

Τιμοκατάλογοι

Απαραίτητο εργαλείο για την εστίαση είναι φυσικά οι τιμοκατάλογοι. Έτσι λοιπόν σχεδιάστηκαν δυο εικαστικά. Το ένα αφορά τα ποτά ενώ το άλλο το φαγητό. Πρόκειται για διαφορετικά σχέδια, αλλά η λογική ήταν ταιριάζουν μεταξύ τους στα χρώματα, στο στήσιμο αλλά και στις γραμματοσειρές.


Email
Image

Follow us

Clicky