Άνοιξη Παρά Τέταρτο

Σχεδιασμός & Κατασκευές

Άνοιξη Παρά Τέταρτο

Σχεδιασμός Λογότυπου

Το "Άνοιξη Παρά Τέταρτο" είναι ένα παραδοσιακό τσιπουράδικο το οποίο βρίσκεται στην ομώνυμη περιοχή της Αττικής.  Η ιδιοκτήτρια της, ως λάτρης του Οδυσσέα Ελύτη και με ρομαντική διάθεση επίλεξε ως ονομασία για το κατάστημα, το τίτλο του ποιήματος "Άνοιξη Παρά Τέταρτο". Το concept του εικαστικού στηρίχτηκε λοιπόν σε αυτή τη θεματολογία. Ο δείχτης του ρολογιού δείχνει πάντα και 45΄ενώ παπαρούνες και μαργαρίτες - για τις οποίες γίνεται αναφορά στους στίχους του ποιητή - κοσμούν τις πάνω γωνίες του λογότυπου.

Επιγραφές

Με βάση το λογότυπο δημιουργήθηκαν δυο επιγραφές. Το εικαστικό προσαρμόστηκε με βάση το μέγεθος της κάθε μιας. Για τη μικρότερη ταμπέλα κατασκευάστηκε μεταλλική βάση η οποία στηρίχτηκε σε δοκάρι. Η μεγαλύτερη τοποθετήθηκε πάνω από την κεντρική είσοδο του καταστήματος.
 
Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε είναι κόντρα πλακέ θαλάσσης το οποίο είναι ανθεκτικό στην υγρασία. Οι ταμπέλες περάστηκαν με κατάλληλο υπόστρωμα ώστε να κλείσουν οι πόροι του ξύλου και στη συνέχεια χρωματίστηκαν με λαδομπογιές και ακρυλικά χρώματα.

Ξύλινοι Τιμοκατάλογοι

Για το μενού δημιουργήθηκαν ξύλινοι τιμοκατάλογοι από καμένο-παλαιωμένο ξύλο. Τα ξύλα χρωματίστηκαν με ακριλικά χρώματα. Στις άκρες των ξύλων το χρώμα αφαιρέθηκε ώστε να δίνει μια πιο vintage αίσθηση. Στη μία πλευρά ζωγραφίστηκε το λογότυπο ενώ στην άλλη  περάστηκε ένα ειδικό υλικό που μετατραπεί την επιφάνεια σε μαυροπίνακα. Στη πάνω πλευρά τοποθετήθηκαν τρία μεταλλικά κρικάκια τα οποία συγκρατούν τις σελίδες του μενού. Ο τιμοκατάλογος εκτυπώθηκε σε ειδικό ανακυκλωμένο χαρτί σε κραφτ  χρώμα.

Έντυπο

Με ένα ενδιαφέρον τετρασέλιδο το "Άνοιξη Πάρα Τέταρτο" θέλησε να ενημερώσει σχετικά με την παρουσία του στην περιοχή. Το έντυπο περιλαμβάνει πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας των παραδοσιακών  Βολιώτικων τσιπουράδικων που και το ίδιο ακολουθεί. Επίσης παρουσιάζεται μια παραδοσιακή συνταγή, φωτογραφίες και πληροφορίες για το κατάστημα. Εκτυπώθηκε σε χαρτί κραφτ και σε διάσταση Α3 ανοιχτό.

Τοιχογραφία

Σε ένα από τους τοίχους του μαγαζιού δημιουργήθηκε μια όμορφη τοιχογραφία. Το θέμα του είναι ένα στοίχος από το ομώνυμο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη. Τα χρώματα και το εικαστικό ακολουθούν τη λογική του λογότυπου και είναι περιστοιχισμένο από κόκκινες παπαρούνες και λευκές μαργαρίτες.  

Ντουλαπάκια Κάλυψης

Σε τέσσερα σημεία του χώρου υπάρχουν πρίζες και διακόπτες. Αυτά καλύφθηκαν με ανοιγόμενα ντουλαπάκια τα οποία λειτουργούν και ως επιτοίχια διακοσμητικά. Στα καπάκια των κουτιών ζωγραφίστηκαν κορίτσια με λουλούδια. Τα θέματα καθώς και οι αποχρώσεις, ταιριάζουν με τα πήλινα διακοσμητικά τα οποία είχαν επιλεχθεί για την διακόσμηση του χώρου.

Διακοσμητικές Κατασκευές

Στο πάγκο του καταστήματος αλλά και πάνω από την κεντρική είσοδο, υπήρχε η ανάγκη δημιουργίας  καλαίσθητων διακοσμητικών τα οποίο να ταιριάζουν αρμονικά στο χώρο. Έτσι δημιουργήθηκαν οι δυο μικρές πόλεις. Η μια ως λεπτομέρεια περιλαμβάνει μικρά πουλιά πάνω σε σύρματα, ενώ η άλλη μεταλλικά δεντράκια.

Σήμανση για WC

Μια ακόμα ωραία λεπτομέρεια είναι τα ταμπελάκια σήμανσης για το WC. Αφού σχεδιάστηκαν, τα ξύλινα μέρη κόπηκαν με ακρίβεια με CNC Laser και μετά χρωματίστηκαν στο χέρι.


Email
Image

Follow us

Clicky